dimecres, 18 de març del 2020

Recomanacions feinetes

Bona tarda famílies, esperem que aquests dies no estiguin sent molt pesats. Per passar-los el millor possible i que als infants no els hi resulti massa avorrit, des de l'escola estem fent tot el que està a les nostres mans perquè tinguin activitats per a fer.

Per als nens i nenes de P4 recomanem algunes activitats que poden anar fent:

LECTOESCRIPTURA
-Repàs del nom i la data: escriure-ho a cada feineta.
-Dictats de paraules amb les lletres treballades ( i- u- a- o oberta): pi, nit, iaia, Li, peu, neu, , pala, mal, os, sol, mussol, porta, ... Es dicten i els nens/es les han d'escriure sols repetint-les. Corregir-les entre tots veient quantes lletres han encertat. Es dicten fent incís en el so, no en el nom de la lletra, es pot mirar con a referent la inicial dels noms dels nens i nenes de la classe. Marcar un punt com a referència i escriure al costat, podeu mirar els  ja fets a l'àlbum del 1r trimestre.
-Escriure paraules: presentar dibuixos i han d'escriure el nom a sota. Fer dibuixos lliures i escriure una petita frase explicant-ho. 

*S'ha de tenir en compte l'ortografia natural (els infants escriuen allò que senten, no sempren senten totes les lletres d'una paraula).

-LLegir: llegir paraules senzilles.
-Llegir i explicar contes: fer llegir paraules en els contes (de moment en lletra de pal) o buscar-ne.
Escoltar els contes i contestar preguntes de comprensió. Fer converses.

MATEMÀTIQUES
-Relacionar la quantitat amb la grafia dels noms (fins el 5): Dibuixar conjunts (bosses) amb etiquetes i els nens/es han de dibuixar tantes coses com indica l'etiqueta o fer elements a dins i els infants han de comptar i escriure el nombre.
-Escriure els nombres (fins el 5): fer dictats de nombres, fer llistats de nombres. Vigilar la direccionalitat.
-Jocs de taula: Jugar al parxís, a l'oca, a les cartes,...
-Figures geomètriques (triangle, cercle, quadrat i rectangle): Buscar figures geomètriques als objectes de casa. Fer classificacions per tamany, forma, color,...
-Seriacions: fer sèries (de dos i tres elemennts) amb gomets. Poden ser amb colors diferents, amb el mateix color i formes distintes, amb mides diferents,...
-Problemes de càlcul mental: fer problemes de càlcul mental de sumes i restes senzilles (fins el 5) del tipus:
"Una poma i una poma, quantes pomes són?"
"La Carla té tres caramels i jo li dono dos, quants caramels té ara la Carla?"
"El Luís té quatre madalenes i se'n menja dos, quantes li queden?"

GRAFISME
-Fer traços verticals, horitzontals, inclinats, castells, onada, el traç de la U, ponts, creus,... a un full blanc o quadriculat. Decorar mandales o dibuixos amb traços diferents.

ACTIVITATS TIC
A aquesta pàgina també podeu trobar un munt d'activitats telemàtiques:

http://www.edu365.cat/infantil/index.html



A l'instagram de l'escola també s'han penjat orientacions que podeu consultar

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada