dijous, 19 de març del 2020

Biblioteca


 Resultat d'imatges per a "el cassó d'en gerard"
Aquest curtmetratge és un conte escrit per Isabelle Carrier. El podem trobar en llibreries i biblioteques en català o en castellà, amb títols diferents depenent de la llengua. En català el trobarem com a EL CASSÓ DEL GERARD i, en castellà, amb el nom del curtmetratge: EL CAZO DE LORENZO.

Gerard (Lorenzo en la versió castellana), no és com la resta. Un dia, de sobte, li va caure al damunt un cassó i, a partir d'aleshores, Gerard és diferent.
El nostre protagonista té moltes qualitats: és sensible, carinyós i li encanta la música però la gent sembla no fixar-se en ell ni en les seves virtuts.
Quan el mira, només veu el cassó vermell, aquell cassó que en Gerard es veu obligat a arrossegar per tot arreu. I això fa que el considerin estrany, fins i tot inquietant i, per això, prefereixen mantenir-lo allunyat.
El cassó no li fa la vida gens fàcil a en Gerard: se li encalla, fa que determinades activitats resultin més difícils, li exigeix un doble esforç per aconseguir fer el que fa la resta.
Aquesta situació complicada el porta a amagar-se, a aïllar-se per defugir la mirada de la gent. La resta comencen a oblidar-se d'ell.

És un llibre que no pot faltar en una biblioteca, ideal per parlar no només de la discapacitat sinó d'aquelles dificultats que tots trobem al dia a dia i del refús que comporta ser diferent, sigui pel motiu que sigui.
Un conte que conté una gran lliçó de vida: tots, en algun moment de la nostra vida, podem trobar-nos davant de dificultats que ens semblen insuperables però, no per això, hem de rendir-nos ni amagar-nos o avergonyir-nos.

Curtmetratge, i conte, molt recomanable per llegir als infants i reflexionar sobre la pròpia història!

Salut i cuideu-vos!!  #joemquedoacasa
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada